Intercooperació en les cures i l’atenció sociosanitària

Visions i experiènces de les cuidadores durant la crisi de la COVID-19.


El setembre de 2019, una desena d’entitats democràtics, col·lectivas i comunitàrias, entre elles Més que Cures, integrem un procés per la intercooperació en el sector de les cures i de l’atenció sociosanitària, de la mà de Barcelona Activa i Coòpolis -Ateneu Cooperatiuo de Barcelona.

La crisi del COVID-19 ha afectat de forma crítica al nostre sector, pel que hem hagut d’enfortir la nostra xarxa intercooperativa i de suport mutu, mateixa que ens ha sostingut durant aquest període, i al mateix temps, ens ha permès seguir proporcionant un servei de cures digne, cooperatiu i comunitari.


En la següent lliga podrà conèixer sobre quest projecte i el seu abast:

http://bcn.coop/actualitat/visions-cures-covid-19/


Esperem que sigui del seu interès, i ens pugui conèixer una mica més.

Les entitats que van participar en aquest project van ser:

Associació Més Que Cures, Cooperativa Mujeres Palante, Cooperativa Clara Ser Gran, Associació Anem Per Feina, La colla Cuidadora, Cooperativa CoopNet, Cooperativa Ca l’Abril i Associació d’Acompanyament al Dol-Hospice.cat.

Constitució de l’Associació Mès que Cures, l’octubre de 2018, al barri de Poble Sec.

Som un associació de dones expertes en la cura i el benestar de les persones, i ofereix serveis per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns, amb serveis com: neteja de cases, finques, comerços i oficines; cures i acompanyament a persones grans i dependents; canguratge i servei domèstic.

L’associació va néixer dins de la Xarxa CooperaSec per a la promoció de l’economia social i solidària al Poble Sec.

Logo de la Xarxa Cooperasec.

L’associació Més que Cures es va integrar el juliol del 2018, després d’un procés intensiu de tres mesos de formació i d’acompanyament del nostre grup de 9 dones.

Ens van acompanyar des de la xarxa Cooperasec, formant-nos sobre l’economia de les cures, l’economia social i solidària, les possibilitats de dignificar el mercat gràcies a l’auto-organització i l’emprenedoria col·lectiva.

Racó de les Cures

De la prestació de serveis a la comunitat, ens centrem en donar suport a les persones cuidadores i en lluitar per socialitzar i democratitzar les cures.

Hem creat el “Racó de les Cures” al nostre local per poder acollir, informar, derivar, formar i capacitar a totes les persones cuidadores que ho necessitin.

És un espai obert d’apoderament al barri del Poble Sec. Volem participar del canvi de mirada imprescindible perquè la societat funcioni d’una manera més humana i igualitària.